Bopæl i Arequipa

REJSELIVET er i det mindste en historie værd

Gode forhold

Vi er nu gået lidt i koma efter de sidste anstrengende dage, som jeg skrev om sidst. Vi blev hentet på busterminalen af en medarbejder fra den sprogskole, vi havde bestil kursus på, og han kørte os ud til det sted, vi skulle bo.
Det var en behagelig overraskelse.

Huset ligger i en ghetto; men en ghetto for de rige.

De af jer, der har været i Tanzania, vil huske Valhalla. Dette er nogenlunde det samme. Der er låger på vejen ind, og en vagt åbner. Der er vagter hele døgnet, betalt af ejerne af husene, og der er ansat folk til at holde de tre små parker, der er i området, smukke og ukrudtsfri. Det behagelige ligger blandt andet i, at vi kan lade vores ting ligge i huset, uden at være bange for at de bliver stjålet. Det er nu også meget rart, at maven bliver lidt fladere, fordi man ikke hele tiden går med et pengebælte med dollars og pas.


Vi besluttede os hurtigt til at blive her i fjorten dage. Og da vi gjorde værterne opmærksomme på, at det gik over jul, sagde de, at det ville de bare være glade for, så nu får vi med i købet en peruviansk jul.

 

Inviteret på restaurant

Næste dag blev vi af vores værter inviteret på en tur rundt i omegnen. Vi spiste frokost på en restaurant, der serverer typisk mad fra Arequipa. Vi fik en suppe, der var kogt på lam med kød og en almindelig kartoffel, samt en tørret kartoffel i. på markedet, hvor jeg en formiddag var med min lærer, så jeg, at man tørrer kartofler. Det vinder kartoflen ikke ved, men den holder sig længere. Derefter fik vi en tallerken med kylling og ris. Det sidste smagte godt; men adskilte sig ikke væsentlig fra anden mad. Til maden fik vi gæret majssaft at drikke.

Related Images: